A sminktetoválásról

A sminktetoválás manapság egyre népszerűbb szépészeti eljárás/beavatkozás. Gépi és kézi technikával egyaránt kivitelezhető.
Személy szerint gépi technikákkal szeretek dolgozni, mert úgy vélem, kisebb trauma a bőrnek.
Alapvetően 3 területet tetoválhatunk szépészeti célból az arcon:
- szemöldök
- szemhéj
-száj
 
Ezeken belül is alkalmazhatunk többféle technikát. Általam közkedvelt és alkalmazott technikák:
 • Szemöldök:     
                           Modern száltechnika: A szálakat vékonyan, kifejezetten elvékonyítva húzom, hogy gyógyult állapotában teljesen beleolvadjon a környezetébe. Ha van szemöldök szőrzet, mindenképp figyelembe veszem a saját szálak növekedési irányát, hosszát, színét, és vastagságát.
                           Soft Powder technika: Kétféleképpen lehet elkészíteni. Átható, lágy eredményt biztosíthatunk vele, vagy egy intezívebb smink hatást. Tulajdonképpen a soft powder technika egy lágy satírozás a szemöldök szőrzet "alá", de ha nincs szőrzet egyáltalán, akkor is tökéletesen megállja a helyét. Soha nem készítem el sablonosan, mindig figyelmbe veszem a szemöldök csont ívét, a szemek anatómiai helyzetét, hogy a végeredményt laikusok ne vegyék észre, csakis az ápolt megjelenést.
 • Szemhéj:
                           Vékony szempillasűrítés: Kizárólag a szempillák tövében - között futó vékony vonal tetoválás akár sötétbarnával is, de a leggyakoribb a fekete pigment használata. Kivétel nélkül mindenkinek jól áll, kiemeli a szemet, dúsító optikai hatása van a szempillákra való tekintettel. 
                           Kontúr vagy tusvonal méretű lágy satírozás: Kinek mi áll jól, attól függ, hogy mekkora méretben tudom elkészíteni ezt a technikát. A szempillák tövébe automatikusan készítek egy szempillasűrítést, majd felfelé haladva készítem el a satírozást, mely pixel hatású, rendkívül elegáns megjelenést biztosít, amivel jóformán elhagyhatjuk a mindennapi sminket. Soha nem fog elkenődni, és mindig tökéletes megjelenést biztosít. A szemzúg belső részére nem pigmentálok, csak a pillák közé, mert a kopása nem túl esztétikus idővel. Alsó szemhéjnál kizárólag pillasűrítés alkalmazható, szintén a későbbi kopás miatt. 
 • Száj:
                         Teljes ajaksatírozás: A saját ajak hangsúlyozását érjük el vele, akár rúzs vagy akár nude hatást. Az ajak fölé, köré nem kontúrozok, mert nagyon művi hatást kelt, abban az esetben inkább az ajakfeltöltést javaslom, melye plasztikai sebész végez! 
                         Diamond lips: Több színnel készül, alapvetően 1 fix árnyalat készül teljes satírozással, melyet kihangsúlyozok a végén egy másik árnyalattal, hogy optikailag ragyogóbb hatást érjünk el vele. Dúsabb ajakra javaslom.
Tartósság
Szemöldök: 3-4 év
Szemhéj: 3-10 év
Száj: 3-10 év
 
Figyelem! A tetoválások tartóssága nagy mértékben függ a bőrtípustól, napozási szokásoktól, beleértve a szolárium használatát, mely jelentősen megkurtítja a tartósságot, és roncsolhatja is a minőséget a bőr állapota mellett, tehát nem javasolt a használata. Természetesen egy világosabb árnyalat hamarabb fog kopni, mint egy sötétebb szín, de időnként, hogy mindig szép legyen a tetoválás, érdemes megújíttatni. Leghamarabb évente, de 2 évenete javasolt, ha színmódosulás következik be a kopás során.
A szín módosulása függ az életmódtól, bőrtípustól, napozástól, de akár hormonális változásoktól, időjárástól is. Ha pl. a bőr dehidratált, száraz, hámlik, a tetoválás biztosan fakóbb, szürkésebb árnyalatot vesz fel. Napozás után szintén hidegebb irányba módosulhat a szín. Ha már tartósan módosultnak látjuk, és zavaró az állapota, de eltelt legalább 1 év, akkor lehet jelentkezni felújításra.
Az utóápolással kapcsolatban minden vendégemet tájékoztatom szóban is, de általánosan az alábbi szabályok érvényesek:
- Szemöldök, szemhéj esetén nem szabad semmivel sem kezelni a tetoválást, kifejezetten a száraz gyógyulás javasolt. Az esetlegesen keletkezett var darabokat tilos leszedegetni, nem szabad hozzányúlni a kezelt felülethez. Szempillaspirál használata 1 hét múlva lehetséges csak, tartós pillafestés, szemöldök festés pedig 2-3 héttel később. A tetoválások általában már másnap vállalhatóak, nem kell bezárkóznunk otthonra, de a szemhéj lehet duzzadtabb. Szemcseppet lehet használni, de leginkább műkönnyet. 
- Ajaktetoválás esetén utóápolót adok vendégeimnek, mellyel maximum 7 napig kell krémezni a felületet, hogy ne száradjon ki. A hámlás kb. 3-5 napig tart.
 
Általános információk:
 • A sminktetoválás előtt érdemes kellő mennyiségű vizet fogyasztani, hogy a bőr hidratáltabb állapotban legyen
 • Megérkezéskor minden vendégnek kötelező kitöltenie a beleegyező nyilatkozatot, anélkül nem kezdődik el a tetoválás
 • A tetoválásra való bejelentkezéskor előleg utalása szükséges az időpont biztosítása végett. Az előleg mennyisége 10.000 Ft/terület. Amennyiben lemondásra kerül a sor, de az előleg már be lett fizetve, úgy azt 48 órán kívül áll módomban visszatéríteni. Ha 48 órán belül történik a lemondás, az előleg összege nem jár vissza. (Kivételt képez betegség, baleset, amennyiben a vendég új időpontot kér 2 hónapon belül)
 • A sminktetoválás akkor kezdődik, ha a vendégem a tervrajzot, amit készítek, jóvá hagyta. Ha nem tudunk "megegyezni" 30 percen belül, a tetoválást nem áll módomban elkészíteni, és a tetoválás árának 30%-a kifizetendő a helyszínen + az előleg nem jár vissza. Van lehetőség konzultációra, ha valaki bizonytalan, de tapasztalataim szerint, ha 30 perc nem elég arra, hogy egyetértsünk a tervrajzban, akkor nem én vagyok a vendégem tetoválója!
 • Közös megegyezés alapján készül a tetoválás, de ha valamivel nem értek egyet, nem áll módomban elkészíteni tekintettel a negatív tapasztalatokra. Előfordult már olyan, hogy a vendég akarata érvényesült, és persze 6 hónap múlva már nem tetszett neki, ami esetben engem hibáztatott. Hiába a beleegyező nyilatkozat, az maximum jogi problémákra ad megoldást, lelkiekre nem. Így tehát bár megbeszélünk mindent, figyelembe veszem a kívánságokat, de a végső döntést én hozom meg.
 • A tetoválásokra 2 - 2,5 óra van maximum, ebben már minden benne van, a tervezés, érzéstelenítés, pigmentálás is.
 • A tetoválások frissen nagyon intenzívek, de gyógyultan diszkrét hatást biztosítanak, egyáltalán nem műviek. A jó sminktetoválást nem lehet avatatlan szemnek látni!
 • További kérdés esetén hívható telefonszám (Kolléganőm, asszisztensem, Nóra): +36205083878
Kizáró tényezők, avagy mikor nem lehet tetoválást készíteni:
 • tartós betegség, láz, megfázás, felsőlégúti, főleg köhögéssel járó gyulladásos megbetegedések
 • fertőző betegségek, pl. láz, hepatitis, AIDS stb.
 • Várandósság, szoptatás
 • Kemoterápiás kezelések alatt (végeztükkel orvosi írásos engedély szükséges a tetoválás elkészítéséhez)
 • Szolárium használata után közvetlenül tilos tetoválni a bőrt.
 • Gyulladt állapotban lévő bőrt tilos tetoválni (természetesen az adott környezetre vonatkozó gyulladás esetén)